fbpx
Verkstad 08 - 761 14 44 service@mto-bilcenter.com

skadeverkstad tips

5 tips när du väljer en skadeverkstad

Ingen vill vara med om en bilolycka, speciellt inte om du sitter bakom ratten. Bilolyckor kan vara väldigt traumatiserande. Men om du mot förmodan skulle bli inblandad i en olycka så är det viktigt att du vet hur du ska hantera det utan att få panik. Ibland så resulterar skadan I några få bucklor och repor men ibland blir skadan mycket värre än så och då kan det kosta mycket pengar.

Medan ett försäkringsbolag kan hjälpa dig med det finansiella så kan du behöva kontakta en skadeverkstad för att få hjälp med det materiella. En skadeverkstad har tekniker som är experter på din bil och de använder verktyg och material för att reparera din bil invändigt och utvändigt. Dom hjälper dig att återställa din bil till sitt ursprungliga skick. Så det är viktigt att man söker hjälp hos den rätta skadeverkstaden när en skada uppstått eller olycka inträffat.

Här kommer några tips på hur du väljer en bra skadeverkstad:

1.Välj en auktoriserad verkstad

Välj alltid en märkes auktoriserad skadeverkstad för din bil. Auktoriserade skadeverkstäder måste följa standard och regler för att kalla sig auktoriserade vilket gör att de garanterat har de bästa verktygen och utrustningen för att reparera din bil. De tar inga genvägar och reparerar din bil efter fabrikens riktlinjer och du får på så sätt den bästa reparationsmetoden.

 

2. Välj en skadeverkstad som gör allt under samma tak

Det är avgörande att välja en skadeverkstad som har alla reparationssteg i samma lokaler på samma plats. Om din bil ska skickas mellan olika verkstäder för olika steg i skadeprocessen så är det kostsamt och slöseri med tid samt förenat med viss risk. Spara pengar och tid och öka kvalién på reparationen genom att göra hela reparationen på ett ställe.

 

3. Hitta en skadeverkstad som använder originaldelar

Om du bryr dig om värdet på din bil så ska du försöka använda så mycket originaldelar som möjligt vid en reparation. Om försäkringsbolaget står för kostnaden och de endast tillåter begagnade delar och icke originalreservdelar så ska du fundera på att fråga skadeverkstaden vad mellanskillnaden kostar. Du kanske också ska se över dina villkor i din försäkring. Var också noga med att verkstaden kan intyga att det är originaldelar. Detta är fördelen med att bilen repareras hos en auktoriserad skadeverkstad.

Läs mer om originaldelar här!

 

4. Få din bil REPARERAD inom 5 arbetsdagar

Många skadeverkstäder har överbokade scheman och tar in för många bilar I förhållande till deras verkliga kapacitet, vilket gör att din bil får stå onödigt länge och vänta på reparationen. Professionella och auktoriserade verkstäder som MTO Bilcenter reparerar din bil på fem arbetsdagar normal sett. Kontrollera alltid med de ansvariga på skadeverkstaden hur lång tid reparationen skall ta och se till att de håller vad de lovar.

5. Hitta en skadeverkstad som ger dig extra förmåner

Om du lämnar din bil hos en skadeverkstad så betyder det att det kanske blir besvärligt med logistiken i några dagar. Den bästa skadeverkstaden kommer att erbjuda dig en hyrbil som du kan använda under reparationstiden. Den här förmånen gör att du inte kommer att märka att du har din bil på verkstaden.

Nu när du har dessa fem tips – välj oss på MTO bilcenter därför att:

Vi på MTO Bilcenter har korta väntetider och du får din bil reparerad inom fem arbetsdagar. Vi samarbetar med flera försäkringsbolag och ser till att du som kund alltid kommer i första hand.

MTO Bilcenter är en helhetsleverantör där vi har en komplett skadeverkstad med lackbox, verkstadsplatser för riktning och spackling, originalreservdelar i lager, station för slutkontroll och en egen rekond så vi gör allt arbete på en och samma plats.

Vi är stolta att säga att vi är Stockholms snabbaste skadeverkstad och även den verkstaden som alltid erbjuder fri biltvätt efter varje reparation.

Kontakta oss på vår hemsida och boka en tid för en skadebesiktning och låt vårt professionella team ta hand om resten.

Välkommen!

 

Volkswagen service i Stockholm

Regelbunden service på din bil ser till att den åker smidigt och bränsleeffektivt, och minskar risken för att den går sönder och får en dyr eller oväntad reparation. Med regelbunden service är det enkelt att identifiera småfel som kan utvecklas till allvarligare problem, om de inte åtgärdas. Regelbunden service garanterar också din bil en bra livslängd samt en säker körning. Bilens smidiga funktioner kombinerat med regelbunden service säkerställer också att din bil kör problemfritt på vägarna.

Kostnadsfri Vinter check up för din bil!

Förbered din bil för vintern:Topp 5 tips och saker att hålla koll på Det är alltid viktigt att hålla din bil i bra skick men vi skulle rekommendera detta lite extra när vintern kommer. Om du inte är säker på vart du ska börja så kan vi tipsa om att förs läsa igenom...

Begagnade fordon med garanti- Das WeltAuto

Vad är "Das WeltAuto"?"Das WeltAuto" är ett internationellt varumärke, och är medlem av Volkswagen AG, vars verksamhet uteslutande är relaterad till drift av begagnade fordon. Med grundandet av Das WeltAuto var Volkswagen AG-gruppens grundläggande avsikt att etablera...

CUPRA-EVENT

FRE 31 JULI KL 10-16 PLATS: ARLANDAS BANAVi på MTO Bilcenter älskar Cupra lika mycket som dig och vill hylla det genom att arrangera årets snabbaste event. Fredag 31/7 kommer vi att hålla i ett racingevent på Arlandas bana Test Track 1. Du är välkommen med din Cupra...

ÅNGTVÄTT – Desinficera din bil

På MTO Bilcenter har vi just nu en kampanj på vår ångtvätt. För endast 499kr får du en invändig ångtvätt av din bil! Visste du om att ångtvätt rengör på djupet utan att använda några som helst kemikalier? Inre ångrengöring är också utmärkt eftersom olika munstycken...

Volkswagen basservice – MTO Bilcenter

För dig som äger en Volkswagen årsmodell 1985-2010 har vi tagit fram Volkswagen basservice – ett 12-punkters serviceprogram med hög kvalitet till ett lägre pris. Med en Volkswagen basservice så får din bil den omsorg den behöver för att fungera som den ska. Vid...

Varför ska du använda orginaldelar ? – Mto Bilcenter

På MTO Bilcenter garanterar vi att det endast används orginaldelar när din bil är på service hos oss. När det kommer till att köra bil är säkerheten det viktigaste. Vi vill allihopa känna säkerhet när vi åker på en utflykt eller semester med vår familj med bilen....

Bokningsverktyg – Så här gör du din bokning online

Att boka online har många fördelar. Vårt bokningsverktyg är tillgängligt dygnet runt så att du kan boka när som helst och var som helst. Hoppa över alla köer och spara dig ett telefonsamtal med vårt enkla bokningsverktyg. När du bokar online får du omedelbart en...